Tystnaden lyssnar

Gamla anteckningar:

Här sitter jag och försöker komma på djupa saker att skriva om. Insikter som kan beröra och förändra. Det är nästan lite sorgligt. Det kommer inte fram någonting. Men det är också lite komiskt. Är livet så seriöst och djupt egentligen? Det känna som om det är väldigt trivialt. Att alla ”djupa insikter” bara är krystade och verklighetsfrånvarande. Bara en rad sammansatta ord.

 

Tomt. Ingenting. Vakuum. Noll. Tystnad. Men ändå en tystnad. En värdefull tystnad. I vårt samhälle värderas inte tystnaden. Tystnaden är något okreativt. Man ska prata. Tänka. Ha något att kommunicera med. Är man tyst så visar man på social och intellektuell dysfunktionalitet. Man fungerar inte som man ska – som normer fungerar. Tystnaden får inget utrymme. Tystnaden bortprioriteras.

 

Men tystnaden rymmer så mycket. Tystnaden kategoriserar inte. Tystnaden fördömer inte. Tystnaden lyssnar. Tystnaden ser. 

Anonym
2014-10-05 @ 17:44:30

Bara den med mod vågar vara tyst.../Anki

Svar: Åh så fint skrivet. Så är det verkligen! Bara den med mod vågar vara tyst...Tack! Kram!
Ulf Rådberg
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

ingafilter.blogg.se

Jag är så jävla trött på att människor målar upp sig själva i färgglada nyanser utåt medan dom inåt sett är färgblinda. Vi lever i en drömvärld. Vi tror att alla andra omkring oss är så lyckliga och lever så speciella och häftiga liv. Det stämmer inte. Vi döljer vardagen. Vi lägger filter på filter över vardagstristessen tills den ser spännande ut. Det är fullkomligt sjukt. På den här bloggen vill jag visa mina vanliga vardag. Det är en liten protest på dagens ytliga hybris. Förhoppningsvis kan människor känna sig lugna av att läsa min blogg eftersom de inte behöver känna sig ensamma med att ha en färgstum vardag och inte heller har några som helst krav att vara speciella eller fullkomliga. Detta kan förhoppningsvis utgöra en fristad för människor som blir utmattade av social hysteri.

RSS 2.0