Nu gör jag en Northug-spurt!

Avslut är viktiga för mig. Jag vill känna att jag har får avslut med det jag håller på med. Jag vill inte känna att jag har kvar oavslutade livsmoment. När jag avslutat ett moment kan jag släppa det mentalt. Har jag inte gjort det ligger det i bakgrunden och ekar. Jag vill känna att jag kan gå vidare och inte att jag fastnar. Då känns det som om jag har hamnat i mental efterkälke. Det är en av de värsta känslorna jag vet – att känna att processerna runt omkring mig förändras medan jag fastnat. Jag vill känna att jag flyter med naturligt och inte slipper springa bakom i efterhand – flåsande försöker komma ikapp.
 
Jag vill kunna rensa ut det ruttna kontinuerligt. Ibland ligger vissa livsmoment i bakgrunden och blir dåliga – de ruttnar. Jag vill känna att jag håller mitt inre skafferi rent och fräscht. Att jag har koll på vad som är nytt, vad som börjar bli gammalt och vad som måste göras av med direkt.
 
Just nu är mitt inre skafferi, lite mögligt här och där. Det är fyllt med nya fräscha moment blandat med gamla, stinkande, ruttna som legat där under alldeles för lång tid. De får de nya fräscha momenten att framstå som sämre och inte lika attraktiva.
 
När den inre högen av ruttna livsfragment växer, växer även min ångest. Livet känns jobbigt och ansträngande. När det är som värst känns livet till och med meningslöst. För att få tillbaka glädjen, krävs en total utresning och sanering av mitt inre skafferi.
 
Det svåraste är inte att rensa ut skafferiet när det är som värst, utan det är att kontinuerligt se till att det alltid håller sig fräscht. Att rensa lite, hela tiden, istället för att vänta tills det är katastrof.
 
Nu känner jag att jag vill gå vidare med mitt liv. Eller snarare komma ikapp nuet. Jag har legat efter så länge nu och jag är trött på det. Jag vill stryka allt gammalt som hänger kvar i hasorna och ligga i fas med tiden och livets konstanta förändringsprocesser. Jag är trött på att leva i efterhand. Jag vill stå längst fram i täten och betrakta världen när den passerar – vara en del av denna rörelse. Jag är trött på att komma sist i mål. Nu tar jag täten!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

ingafilter.blogg.se

Jag är så jävla trött på att människor målar upp sig själva i färgglada nyanser utåt medan dom inåt sett är färgblinda. Vi lever i en drömvärld. Vi tror att alla andra omkring oss är så lyckliga och lever så speciella och häftiga liv. Det stämmer inte. Vi döljer vardagen. Vi lägger filter på filter över vardagstristessen tills den ser spännande ut. Det är fullkomligt sjukt. På den här bloggen vill jag visa mina vanliga vardag. Det är en liten protest på dagens ytliga hybris. Förhoppningsvis kan människor känna sig lugna av att läsa min blogg eftersom de inte behöver känna sig ensamma med att ha en färgstum vardag och inte heller har några som helst krav att vara speciella eller fullkomliga. Detta kan förhoppningsvis utgöra en fristad för människor som blir utmattade av social hysteri.

RSS 2.0