till fjortonåringen i mig

Hej Ulf. Du sitter förmodligen på sängkanten i vardagsrummet nu i lägenheten på Slipgatan 2, 3 tr. Hur mår du? Är mamma hemma? Vad gör hon? Sitter hon i köket och röker och lyssnar på musik? Du har en fin mamma, vet du det. jag vet att hennes smak är lite annorlunda och att hon kan vara rätt så pinsam, men hon älskar dig. Hon älskar dig över allt annat. Vet du vad, kan du inte gå ut till henne där hon sitter på pallen i köket och ge henne en kram och säga att hon är finast i världen. Jag vet att du inte vill men kan du inte göra det ändå? Ni har ju bråkat så många gånger, senast var säkert igår, eller hur. Mm…Jag trodde väl det. Skulle det inte kännas skönt att för en gångs skull bara älska henne och låta henne få veta det och sedan låta henne älska dig tillbaka. För du vet ju det, att din mamma verkligen älskar dig? Spring ut och ge henne en kram nu.
 
Blev hon glad? Vad härligt. Var hon jobbig och pussade dig på pannan och fnittrade så där konstigt och kallade dig för Gugge? Det var ju typiskt. Och du då, blev du glad? Vad kul. Vet du, jag blir också glad nu.
 
Annars då, hur mår du? Du säger bra. Det är väldigt lätt att säga det om man vill slippa fler frågor. Slippa vara onormal. Det kanske är bra ändå, vilket jag verkligen hoppas men du förstår Ulf, jag känner dig lite bättre än vad du tror och jag vet att du ibland kan bli lite ledsen. Det kan jag också bli. Det är helt okej. Alla kan må lite dåligt ibland, det är inte fel. Är du lite ledsen nu? Du får säga vad du känner för mig, jag kommer inte bli arg på dig, jag älskar dig vet du. Åh, vad jag älskar dig. Jag tänker inte börja pussa dig på pannan och kalla dig för Gugge, något som jag instinktivt vill dock, för jag vet hur jobbigt du tycker det är men en liten hårrufsning får du ändå din lilla busunge! Var det roligt? Haha vad söt du är!
 
Varför är du ledsen Ulf? Snälla berätta för mig, jag vill så gärna veta. Oavsett vad det är så kommer jag hjälpa dig för jag bryr mig om dig jättemycket. Är det skolan? Mmm, stackarn, du är ju jätteledsen. Men snälla du, du behöver inte vara ledsen, det är lugnt. Sluta vara så rädd fina du. Kom här. Det är okej att vara ledsen och det är okej att bli tröstad när man är ledsen. Mina kramar skadar inte. Stackarn. Det är lugnt. Du får gråta. Såja. Gör det ont? Men det är inte farligt jag finns här för dig fina du. Jag älskar dig. Nu får du nästan mig att gråta. Gråta av kärlek. Du behöver inte vara rädd…
 
Hur känns det nu? Det är lugnt. Allt är lugnt, jag finns här för dig. Jag älskar dig. Får jag en kram? Vad du är vacker, vet du det? jättevacker och jätterolig och söt. Du är en fin människa Ulf. Du förtjänar det allra bästa här på Jorden. Glöm inte det. Du behöver inte vara rädd Ulf, jag skyddar dig mot allt. Allt! Jag tänker aldrig vara elak mot dig för jag älskar dig. Nu har jag kanske sagt det 20 gånger men jag vill verkligen att du ska veta det för jag gör verkligen det. Du är mitt allt. Tack för att du finns gullunge. Jo-o det är du visst. En riktig lite gullunge.
 
Kan du göra en sak för mig snälla du? När någon är elak mot dig, snälla lyssna inte på honom/henne. Lyssna bara på mig. jag älskar dig! Barn kan vara elaka men du behöver inte vara rädd för dem för du har mig och jag älskar dig! Nu sa jag det igen, jag vet, men det är omöjligt att inte säga det för jag älskar ju dig mer än något annat. När folk är elaka mot dig så vill jag att du säger ifrån på riktigt. Det är inte okej att dom är dumma mot dig eftersom du förtjänar så mycket mera. Om du är rädd för att dom ska bli ännu mer elaka mot dig när du säger till så kom bara till mig för jag skyddar dig, du är jag, mitt allt. Var inte rädd, var starkt. Jag finns bakom dig ifall du behöver hjälp. VAR STARK min älskade Ulf. Lyssna aldrig på vad dom där idioterna har att säga till dig, dom är bara rädda själva, men du är inte rädd, du är stark. Om dom skulle slå dig så skyddar jag dig och ser till att dom aldrig mera rör dig. Det är INTE okej att dom håller på så som dom håller på. Jag skyddar dig! Du är fin, det tycker jag. Du är jättejättefin. Superfin är du plutteluttrick!
 
Jag ser att du fortfarande är rädd. Släpp bara taget, blunda och fall bakåt. Jag finns här för att ta emot dig. Tro på mig, jag lovar att jag kommer ta emot dig. Jag älskar ju dig, kommer du ihåg? Såja, släpp bara taget nu och fall bakåt. Jag står precis bakom dig redo att ta emot dig. På tre: ett, ta ett djupt andetag, två, släpp taget helt, tre!
 
Tack för att du finns vackra du!

ingafilter.blogg.se

Jag är så jävla trött på att människor målar upp sig själva i färgglada nyanser utåt medan dom inåt sett är färgblinda. Vi lever i en drömvärld. Vi tror att alla andra omkring oss är så lyckliga och lever så speciella och häftiga liv. Det stämmer inte. Vi döljer vardagen. Vi lägger filter på filter över vardagstristessen tills den ser spännande ut. Det är fullkomligt sjukt. På den här bloggen vill jag visa mina vanliga vardag. Det är en liten protest på dagens ytliga hybris. Förhoppningsvis kan människor känna sig lugna av att läsa min blogg eftersom de inte behöver känna sig ensamma med att ha en färgstum vardag och inte heller har några som helst krav att vara speciella eller fullkomliga. Detta kan förhoppningsvis utgöra en fristad för människor som blir utmattade av social hysteri.

RSS 2.0