En kärlekens och skrattens timme!

Föreställ er en typisk måndagsmorgon. Ert alarm börjar ringa 06:30. Ni slungas ut ifrån er dröm in i verkligheten igen. Allting känns tungt. Ni måste gå upp ur sängen, bädda, äta frukost, duscha, borsta tänderna och sedan dra till skolan/jobbet. När ni kommer hem sen kanske ni måste tvätta, plugga eller betala räkningar. Allt det är ni medveten om när ni ligger där i er säng klockan 06:30. Plötsligt väger livet ett ton. Det enda ni känner att ni orkar göra är att dra täcket över ert huvud igen och somna om. Förmodligen gör ni det för att sedan vakna fem minuter senare då snoozen ringer och ni vaknar om. Detta kanske händer två-tre gånger till innan ni orkar gå upp. Men det är precis att ni orkar göra det. Ni förstår inte hur ni kommer att orka hålla ihop dagen. 40 minuter senare sitter ni i bussen på väg till skolan. Bara tanken att sätta sig och studera får er att känna hur en klump bildas i er mage. ”Fan!” tänker ni och suckar. När ni kommer till skolan har er lärare en föreläsning som ni aktivt ska lyssna på och föra anteckningar. Men ni orkar ingenting. Ni sitter och försöker lyssna men ingenting går in. Efter lektionen känns allt piss. Ni vill bara åka hem och gömma er under täcket. Så här var min morgon. Jag kände att jag inte orkade ett dugg! Jag hade inte hunnit vakna och var inte i ”fas” med vardagen. Jag satt och tänkte att jag egentligen borde ha pluggat engelska eller historia men det gick inte. Jag gick ut ur klassrummet och la mig på soffan utanför, för att sova. ”Fy fan för livet.” tänkte jag. Men så fick jag ett sms från min flickvän. Pust. Vad skönt. Vi satt och sms:ade en stund. Jag skrev att jag älskade henne och att hon är den sötaste jag vet. Hon skrev tillbaka ungefär samma. Efteråt kände jag mig lite lättare. Jag kände mig älskad. Jag kände mig trygg. Hon hade gett mig en boost. Serotoninet strömmade i blodet och andetagen kändes lättare och lättare. Jag gick in i klassrummet och satt mig direkt och började plugga. Tänk om varje morgon skulle inledas med en sådan boost. Är det möjligt? Det tror jag verkligen. Från och med nu tänker jag ha en kärlekens och skrattets timme första timmen efter jag har vaknat. Istället för att tänka på allt jag måste göra så tänker jag på att älska och skratta. Det tror jag kommer göra underverk. Imorgon ska jag berätta hur det gick och hur det påverkade min dag. Kram och styrka!

Din flickvän
2014-10-20 @ 15:56:02
URL: http://nansi.blogg.se

åh min älskade älskling det tycker jag vi måste göra varje morgon också! Jag skulle orka mycket mer också och vara mer motiverad till att orka gå till skolan och plugga. Är helt säker på det!
Även om man är hur trött som helst på morgonen och knappt orkar få fram ett ord så älskar jag att prata med dig eller bara lyssna och nästan kunna känna att du är så nära mig helt plötsligt. Älskar diiiiig <33333
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

ingafilter.blogg.se

Jag är så jävla trött på att människor målar upp sig själva i färgglada nyanser utåt medan dom inåt sett är färgblinda. Vi lever i en drömvärld. Vi tror att alla andra omkring oss är så lyckliga och lever så speciella och häftiga liv. Det stämmer inte. Vi döljer vardagen. Vi lägger filter på filter över vardagstristessen tills den ser spännande ut. Det är fullkomligt sjukt. På den här bloggen vill jag visa mina vanliga vardag. Det är en liten protest på dagens ytliga hybris. Förhoppningsvis kan människor känna sig lugna av att läsa min blogg eftersom de inte behöver känna sig ensamma med att ha en färgstum vardag och inte heller har några som helst krav att vara speciella eller fullkomliga. Detta kan förhoppningsvis utgöra en fristad för människor som blir utmattade av social hysteri.

RSS 2.0