Det bästa målet är en nattlång rast

Ojojoj. Livet det är verkligen meckigt! Ena dagen är man längst nere i bottnen för att man nästa dag ska vara på topp igen. Livet hoppar och har sig. Jag får spontant upp bilden av musse piggs husvagn, hur den frustande och ojämt tar sig framåt. Hoppandes och hackigt. Lite så tycker jag livet känns. Det är aldrig en nyinköpt Mersha över perfekt asfalt - livet är aldrig en bil som spinnande likt en katt tar sig framåt tyst och graciöst. Nä, livet är den rostiga, frustande husbilen med Långben bakom ratten. 
Fast vi vet ju alla hur husvagnssemestern slutar i Musse pigg. På något sätt löser sig allting och musse och alla hittar fram tillslut trots alla hinder och klumpigheter. Det är som om någon naturkraft bara för dem rätt i slutändan. Samma sak är det med livet tror jag. På något sätt hamnar vi ändå tillslut på den plats vår resa var planerad att föra oss. Det är som en universums naturlag. 
Och är det inte härliga att komma fram till sitt mål när man haft motgångar. Är inte musses resa i sig ett slags äventyr. Känns inte målet då mer värdefullt. Om man under hela resan sitter bakom ratten till den perfekta mershan, blir målet så meningsfullt då jämfört med när man oförutsägbart och hackigt hittar fram? Blir inte upplevelsen starkare då? Det tror jag också. Endast den som känt att fotfästet lossnat för en, kan vara tacksam för att återigen fått ett stadigt grepp. Endast den vet vad den har att vara tacksam för. Inte bara rationellt utan känslomässigt - intuitivt. 
Därför ser jag fram emot att vakna imorgon och ha ett äventyr framför mig. En resa och ingen frakt. Känna livets vidder öppna sig och känna g-krafterna kittla i hela kroppen! 

ETT ÄVENTYR:
Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.
 
https://www.youtube.com/watch?v=TtfzLolYrCY
Anonym
2014-11-03 @ 23:39:36

Tror du har helt rätt älskling!
Vi alla hamnar nog tillslut på den plats vi någon gång hade planerat
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

ingafilter.blogg.se

Jag är så jävla trött på att människor målar upp sig själva i färgglada nyanser utåt medan dom inåt sett är färgblinda. Vi lever i en drömvärld. Vi tror att alla andra omkring oss är så lyckliga och lever så speciella och häftiga liv. Det stämmer inte. Vi döljer vardagen. Vi lägger filter på filter över vardagstristessen tills den ser spännande ut. Det är fullkomligt sjukt. På den här bloggen vill jag visa mina vanliga vardag. Det är en liten protest på dagens ytliga hybris. Förhoppningsvis kan människor känna sig lugna av att läsa min blogg eftersom de inte behöver känna sig ensamma med att ha en färgstum vardag och inte heller har några som helst krav att vara speciella eller fullkomliga. Detta kan förhoppningsvis utgöra en fristad för människor som blir utmattade av social hysteri.

RSS 2.0