vinterkapitulation

12 grader varmt. 

Snudd på sommar, iallafall våren i sitt klimax. 

Söndag. 

Min längtan värker i kroppen. Det är nästan så att det gör ont. 

Vintern är på gränsen till kapitulation men förbrukar desperat sina sista krafter. Som små ryck, i början påtagliga och frekventa men nu vaga och få, men ännu inte erkänd besegrad. In i det sista tänker vintern kämpa för sitt liv, sin identitet, oavsett det faktum att våren är ofrånkomlig och alltid starkare än vintern. 

Envishet. 

Men på söndag kommer den vita vimpeln fladdra i vårvinden och fåglarna kommer salutera våren som marscherar fram och blommorna kommer ge färg åt det erövrade landskapet. 

Ett krig ska vinnas. Fred, frihet och livfullthet är vårens slagord. 

På söndag ska jag vissla på balkongen och skönja våren färgglada pollett.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

ingafilter.blogg.se

Jag är så jävla trött på att människor målar upp sig själva i färgglada nyanser utåt medan dom inåt sett är färgblinda. Vi lever i en drömvärld. Vi tror att alla andra omkring oss är så lyckliga och lever så speciella och häftiga liv. Det stämmer inte. Vi döljer vardagen. Vi lägger filter på filter över vardagstristessen tills den ser spännande ut. Det är fullkomligt sjukt. På den här bloggen vill jag visa mina vanliga vardag. Det är en liten protest på dagens ytliga hybris. Förhoppningsvis kan människor känna sig lugna av att läsa min blogg eftersom de inte behöver känna sig ensamma med att ha en färgstum vardag och inte heller har några som helst krav att vara speciella eller fullkomliga. Detta kan förhoppningsvis utgöra en fristad för människor som blir utmattade av social hysteri.

RSS 2.0